Imate pitanje? Pozovite: +387 55 227 310      +387 55 227 311

  • Jesen 2018.

Moskva i Sankt Peterburg - 07-13. oktobar 2018. POPUNJENO - USKORO NOVI POLAZAK!

Putovanja Putovanja Rusija
arrow

Opis

1. dan 07.10. (nedjelja) Beograd – Moskva

Sastanak grupe dva sata prije polijetanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 06:30 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:15 časova. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobjede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasljeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

2. dan 08.10. (ponedjeljak) Moskva

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po arhitekturno-umjetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije: Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona, Car topa i Oružane palate, riznice carske Rusije. Ogromne istorijske i umjetničke dragocjenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Večernja Moskva sa rijeke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvjetljenijih gradova na svijetu. Noćenje.

3. dan 09.10. (utorak) Moskva

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV vijeku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Fakultativni program: Muzej Kosmonautike, jedan od najposećenijih muzeja u Moskvi, posjeduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koje su između ostalih kosmonauta nosili i koristili Jurij Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. Muzej posjeduje i svemirske satelite, rakete, “munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan 10.10. (srijeda) Moskva – Sankt Peterburg

Doručak. Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 09:30 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:20 časova. Sa željezničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan 11.10. (četvrtak) Sankt Peterburg

Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Sjeverna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sjećanje. Fakultativni program: Isakijevska saborna crkva, najveća pravoslavna crkva u Rusiji, ali i jedna od najljepših građevina Sankt Peterburga kako zbog svoje spoljne tako i unutrašnje dekoracije. Zvanični naziv je Sabor prepodobnog Isakija Dalmatskog, a građena je od 1815. do 1858. godine, prema projektu arhitekte Ogista Menferana. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan 12.10. (petak) Sankt Peterburg

Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof - Ruski Versaj, ljetnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII vijeku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Fakultativni program: Puškin-Carsko Selo, ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan 13.10. (subota) Sankt Peterburg – Beograd

Doručak. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20 časova.

CIJENA ARANŽMANA: 976 KM

Cijena za djecu od 2-12 godina sa dvoje odraslih – pomoćni ležaj: 859 KM

Doplata za jednokrevetnu sobu: 250 KM

Za treću odraslu osobu cijena je ista kao za mjesto u dvokrevetnoj, a smještaj je:

- u Moskvi, u hotelu Vega Hotel & Convention Center 4*- ili u dvokrevetnoj i jednokrevetnoj sobi ili u dvosobnom apartmanu (Junior suite)

- u Sankt Peterburgu, u hotelu Moskva 4* - na dopunskom ležaju*; * dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe

Cijena aranžmana obuhvata:

•          avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:

- 07.10.           Beograd-Moskva

- 13.10.           Sankt Peterburg-Beograd;

•          prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg 10.10;

•          smještaj u Moskvi u Vega Hotel & Convention Center 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;

•          smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;

•          transfere prema programu;

•          turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;

•          usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;

•          troškove organizacije aranžmana.

Cijena aranžmana ne obuhvata:

•          Aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 121€, podložno je promjeni – plaćanje u agenciji);

•          Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu;

•          Individualne troškove.

Opisi hotela:

Moskva, Vega Hotel & Convention Center 4*: www.hotel-vega.ru. Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo. Metro stanica je na 70-80m od hotela. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pješačenjem bukvalno 25 min), što je važno za slobodno vrijeme. U ovom hotelu sve više odsjedaju naši poslovni ljudi, jer je cijena povoljna, a uslovi odlični. 2012. godine hotel je potpuno renoviran. Doručak švedski sto.

Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru. Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*. U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogućnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto.

Fakultativni programi:

Moskva

•          Obilazak Moskovskog metroa                                                                      10 EUR

•          Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata                                     55 EUR *

•          Krstarenje rekom Moskvom                                                                         35 EUR

•          Sergijev pasad (bivši Zagorsk)                                                                     40 EUR

•          Muzej Kosmonautike                                                                                   30 EUR

Sankt Peterburg

•          Vožnja kanalima i Nevom                                                                            30 EUR

•          Isakijevska saborna crkva                                                                            25 EUR

•          Peterhof, park sa fontanama                                                                        45 EUR

•          Puškin (Carsko selo)                                                                                    55 EUR *

•          Ermitaž                                                                                                       40 EUR

U sve cijene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice

*) Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj (i Oružana palata) i Puškin (Carsko selo) obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mjesta nije moguće!

Realizacija fakultativnog programa je garantovana.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije *HAPPY TRAVEL*

Licenca Ministarstva trgovine i turizma 14.07-325-631/18 od 03.07.2018.

Srećan put i prijatan boravak želi Vam ’HAPPY TRAVEL’!


Osnovne informacije


Galerija

COM_JOMHOLIDAY_TAB_FEATURES

Sadržaji

Cijena aranžmana obuhvata:

•          avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:

- 07.10.           Beograd-Moskva

- 13.10.           Sankt Peterburg-Beograd;

•          prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg 10.10;

•          smještaj u Moskvi u Vega Hotel & Convention Center 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;

•          smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;

•          transfere prema programu;

•          turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;

•          usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;

•          troškove organizacije aranžmana.

Cijena aranžmana ne obuhvata:

•          Aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 121€, podložno je promjeni – plaćanje u agenciji);

•          Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu;

•          Individualne troškove.

Opisi hotela:

Moskva, Vega Hotel & Convention Center 4*: www.hotel-vega.ru. Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo. Metro stanica je na 70-80m od hotela. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pješačenjem bukvalno 25 min), što je važno za slobodno vrijeme. U ovom hotelu sve više odsjedaju naši poslovni ljudi, jer je cijena povoljna, a uslovi odlični. 2012. godine hotel je potpuno renoviran. Doručak švedski sto.

Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru. Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*. U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogućnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto.

Fakultativni programi:

Moskva

•          Obilazak Moskovskog metroa                                                                      10 EUR

•          Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata                                     55 EUR *

•          Krstarenje rekom Moskvom                                                                         35 EUR

•          Sergijev pasad (bivši Zagorsk)                                                                     40 EUR

•          Muzej Kosmonautike                                                                                   30 EUR

Sankt Peterburg

•          Vožnja kanalima i Nevom                                                                            30 EUR

•          Isakijevska saborna crkva                                                                            25 EUR

•          Peterhof, park sa fontanama                                                                        45 EUR

•          Puškin (Carsko selo)                                                                                    55 EUR *

•          Ermitaž                                                                                                       40 EUR

U sve cijene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice

*) Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj (i Oružana palata) i Puškin (Carsko selo) obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mjesta nije moguće!

Realizacija fakultativnog programa je garantovana.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije *HAPPY TRAVEL*

Licenca Ministarstva trgovine i turizma 14.07-325-631/18 od 03.07.2018.

Srećan put i prijatan boravak želi Vam ’HAPPY TRAVEL’!

logo invert

Meše Selimovića 23 A, 76300 Bijeljina,  BiH

Radno vrijeme

pon - pet: 08-20h
subota: 09-15h

Telefoni i Fax

+387 55 227 310
+387 55 227 311
Fax: +387 55 414 500

 

logo5

Ulica Meše Selimovića 23a Bijeljina
info@happytravelbn.com