Imate pitanje? Pozovite:  telefon +387 55 227 310  mobilniviber whatsapp +387 66 187 279 

logo

KRAKOV

Putovanja Putovanja Poljska
arrow

Opis

Krakov je grad smješten u južnom delu Poljske, a leži na obalama rijeke Visle. Krakov je grad kojeg su „kovali“ borbe, ratovi, osvajanja i sudbina, on je po mnogo čemu „najpoljskiji“ grad svih gradova ove velike države i nacije. Njegovo staro gradsko jezgro uvršteno je u Svjetsku kulturnu baštinu i pod zaštitom je UNESCO-a od 1978. godine. Antička sjedišta kraljeva i inteligencije strmoglavo su se utopila u legende i mitove oživljavajući nestvarne slike zmajeva, koji su okupirali katakombe Vavela, preko tatarskih hordi, koje su zaustavljene pred kapijama, do ozbiljnog planiranja revolucije protiv Vladimira Iljiča Lenjina sjedeći u gradskom kafiću. Istorija Krakova ispunjena je fantazijama....

POLAZAK: 30.03.2018.                                                                             POVRATAK: 03.04.2018.

1. DAN: (30.03.2018. – petak) BIJELJINA 

Polazak grupe u večernjim časovim sa dogovorenog mjesta. Noćna vožnja kroz Srbiju, Mađarsku, Slovačku i Poljsku sa kraćim usputnim pauzama po potrebi grupe.

2. DAN: (31.03.2018. – subota) KRAKOV

Dolazak u Krakov u prijepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje kraljevskog grada sa lokalnim vodičem: obilazak nekadašnje prestonice Poljske sa razgledanjem Tvrđave Vavel, Brda Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećine zmaja koja je i simbol Krakova, Stari gradski Rinek sa zvonikom, crkvu Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV vijeka, Jevrejsku četvrt Kazimier... Nakon obilaska odlazak do hotela, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN: (01.04.2018. – nedjelja) KARAKOV – AUŠVIC

Doručak. Nakon doručka odlazak na fakulativni obilazak Aušvica – najozloglašenijeg nacističkog logora iz II svjetskog rata (današnji spomen – muzej pod zaštitom UNESCO-a). Povratak u Krakov. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.  

4. DAN: (02.04.2018. – ponedjeljak) KRAKOV – VELIČKA – BIJELJINA  

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u Krakovu ili fakultativni odlazak u obilazak rudnika soli Velička – najstariji rudnik soli u Evropi. Velička je nekadašnji rudnik soli, i nesvakidašnji primjer ljudskog djelovanja. Nalazi se na UNESCO – voj listi svjetske baštine, i jedini je rudnik koji kontinuirano radi još od srednjeg vijeka. Procjenjuje se da se u rudniku nalazi oko 300 kilometara podzemnih tunela koji dostižu maksimalnu dubinu od 327 metara. Ovdje se nalaze jedinstvena prirodna čuda, kao što su velike kristalne pećine čiji se zidovi presijavaju. Tu je i čudo ljudske gradnje, kapela Svetog kinga, najraskošnija podzemna kapela u svijetu. Ukrašena je skulpturama, reljefima, pa čak i lusterima izrezbarenih od prirodnih kamenja soli. Povratak u Krakov i polazak za Republiku Srpsku. Noćna vožnja.

5. DAN: (03.04.2018. – utorak) BIJELJINA

Dolazak u Bijeljinu u ranim jutarnjim časovima.

 

CIJENA ARANŽMANA: 249KM


Osnovne informacije


Galerija

COM_JOMHOLIDAY_TAB_FEATURES

Sadržaji

Aranžman obuhvata:

-                      prevoz turističkim autobusom;

-                      smještaj u hotelu sa 3* na bazi: 2ND (noćenje sa doručkom) u Krakovu;

-                      panoramsko razgledanje Krakova u pratnji licenciranog vodiča;

-                      usluge vodiča;

-                      organizaciju putovanja

Aranžman ne obuhvata:

-          individualne troškove;

-          putničko zdravstveno osiguranje;

-          fakultativni izleti: - Aušvic – 30€;

                              - rudnik Velička - 25€.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

• Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

NAPOMENE:

-  doplata za 1/1 iznosi 40% od cijene aranžmana;

-  dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ima popust 30% i ima pomoćni ležaj u hotelu i sjedište u autobusu.

Važne napomene za putovanje:

· Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana prije polaska na put ili do popune mjesta.

· Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju putovanja.

● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju posljednjeg dana boravka oko 09.00 sati.

● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.

● Za državljane Bosne i Hercegovine, koji posjeduju važeći biometrijski pasoš, nije potrebna viza za Poljsku. Putnici koji posjeduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbjede odgovarajuće isprave.

● Organizator putovanja preporučuje putnicima da prije polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.

● Organizator zadržava pravo izmjene redosljeda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).

● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.

● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrijednim stvarima, prtljagu.  Happy travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

● Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije ''Happy travel''. Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju prije polaska na putovanje. ''Happy travel'' smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

 

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.

Pošaljite upit za: KRAKOV

logo

Meše Selimovića 23 A, Bijeljina, BiH
telefon +387 55 227 310   ili   227 311
mobilni viber whatsapp +387 66 187 27
mail  info@happytravelbn.com

Kontakt:

Radno vrijeme agencije:
pon - pet: 08-20h
subota: 09-15h

 Meše Selimovića 23 A, Bijeljina, BiH
telefon +387 55 227 310   ili   227 311
mobilni viber whatsapp +387 66 187 279
mail  info@happytravelbn.com

logo5