Imate pitanje? Pozovite:  telefon +387 55 227 310  mobilniviber whatsapp +387 66 187 279 

logo

SICILIJANSKA TURA

Putovanja Putovanja Italija
arrow

Opis

PALERMO – MONREALE – ĆEFALU – TAORMINA – ETNA – SIRAKUZA – KATANIJA

5 dana (4 noćenja sa doručkom, smještaj u hotelima kategorije 3* ) – avionom i autobusom

Polazak: 23. mart (povratak: 27. mart 2018.)

Sicilija je najveće ostrvo Mediterana koje geografski pripada Italiji, ali je u kulturološkom smislu zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je kao mediteranski svijet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasljeđem pa se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog, sicilijanskog baroka. Sicilijanci, ponosni na svoje ostrvo, kažu da Sicilija nema potrebe da se poredi sa drugim mjestima, ona je autentična. Zato se ne kaže da je Sicilija nalik nečemu, već da nešto podsjeća na Siciliju. 

1. DAN BEOGRAD –RIM – PALERMO ( MONDELO )                                           petak, 23.03.2018.

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“u 10.00 sati. Polazak za Rim u 12.10 sati (let AZ 591). Dolazak u Rim u 13.45 sati. Nastavak putovanja za Palermo u 14.55 sati (let AZ 1799). Dolazak u Palermo u 16.10 sati. Odlazak na razgledanje Palerma, glavnog grada Sicilije, na čijim su ulicama vidljivi tragovi burne prošlosti još od vremena Feničana koji su ga osnovali, zatim vladavine Rimskog i Vizantijskog carstva do danas: ulica Vitorio Emanuele, nova kapija, palata Normana, katedrala, Trg„Kvatro kanti“, crkva La Martorana, Trg Srama, pozorišta Politeama i Masimo. Transfer do hotela u Mondelu, smještaj.Noćenje.

2. DAN PALERMO -MONREALE -PALERMO ( MONDELO )                               subota, 24.03.2018.    

Doručak. Slijedi odlazak do 7 kilometara udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najljepšu normansku baziliku na svijetu. Po obilasku, odlazak u Ćefalu. Vožnja do slikovitog mjesta primorskog mjesta Ćefalu, jednog od najljepših turističkih destinacija na tom dijelu obale. Slobodno vrijeme za šetnju i „espresso“ u nekom od šarmantnih kafića na trgu ispred veličanstvene normanske katedrale iz 12 st. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN PALERMO – TAORMINA – ETNA-LETOJANI                                       nedjelja, 25.03.2018.

Doručak. Napuštanje hotela u Mondelu i polazak za slikovitu Taorminu koja se nalazi na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat kao “Biser Mediterana” zbog svog geografskog položaja i šarma. Šetnja gornjim dijelom grada, u koji se ulazi kroz vrata “Porta Mesina”, grčko-rimsko pozorište iz 3. vijeka prije nove ere, jedno od najbolje očuvanih amfiteatara antičkog doba (ulaznica nije uključena u cijenu). Vožnja do Etne, simbola Sicilije, najvišeg aktivnog vulkana u Evropi, koji doseže visinu od 3.400 mnv. Putovanje vodi crnim putevima kojima je nekad prolazila užarena lava. Odlazak do kratera Silvestri koji se nalazi na 1800 mnv. Povratak u hotel u Letojaniju. Noćenje.

4. DAN LETOJANI ( SIRAKUZA )                                                                     ponedjeljak, 26.03.2018.

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne posjete i obilaske ili mogućnost poludnevnog fakultativnog izleta u Sirakuzu. Odlazak u Sirakuzu, grad bogat grčkom kulturnom zaostavštinom, arhitekturom, amfiteatrima, poznat kao Arhimedov grad. Obilazak arheološkog parka, veliki kamenolom i Dionizijevo uho, najveće grčko pozorište na Siciliji, veliki žrtvenik i amfiteatar. Slijedi obilazak starog dijela grada Ortagija, katedrala svete Lucije, Artemidina fontana. Povratak u hotel u Letojaniju. Noćenje.

5. DAN LETOJANI-KATANIJA-RIM-BEOGRAD                                                       utorak, 27.03.2018.

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Polazak za Rim u 12.45 sati (let AZ 1756). Dolazak u Rim u 14.10 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 16.35 sati (let AZ 594). Dolazak u Beograd u 18.10 sati.

CIJENA ARANŽMANA: 959,00KM

     po osobi u 1/2 sobi


Osnovne informacije


Galerija

COM_JOMHOLIDAY_TAB_FEATURES

Sadržaji

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • avio karta na relaciji Beograd – Palermo – Catania – Beograd;
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3/4*;
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom;
 • panoramski razgledi navedenih gradova sa lokalnim vodičem;
 • putničko zdravstveno osiguranje;
 • pratilac iz agencije;
 • troškovi organizovanja putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • aerodromske takse koje trenutno iznose 159 EUR (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promjeni – plaćanje u agenciji);
 • transfer Bijeljina – Beograd – Bijeljina;
 • ulaznice za Antimafijski muzej (oko 5 evra) i Teatar u Taormini (oko 8 evra);
 • fakultativni izlet Sirakuza I grad NOTO – 65 EUR:
 • lični troškovi.

NAPOMENE:

-Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja.

-Molimo provjerite je li valjanost pasoša/putovnice u skladu s pravilima zemlje u koju putujete.

-Za bezvizni režim potreban je biometrijski pasoš. Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava. Putnik je isključivo odgovoran za slučaj u kojem nije u mogućnosti ostvariti putovanje zbog neposjedovanja valjanih putnih isprava. U tom slučaju smatra se da je putnik otkazao putovanje. Organizator putovanja neće biti odgovoran za odluke carinskih, policijskih i drugih službenih tijela kojima se putniku ne dozvoljava  ulazak ili izlazak iz pojedine zemlje te se u tom slučaju primjenjuju odredbe Opštih uslova putovanja Putničke agencije “HAPPY TRAVEL ” koje se odnose na otkaz i prekid putovanja od strane putnika.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije *HAPPY TRAVEL*

Licenca Ministarstva trgovine i turizma 14-01-07-3-1608/15 od 05.06.2015.

Srećan put i prijatan boravak želi Vam ’HAPPY TRAVEL’!

Pošaljite upit za: SICILIJANSKA TURA

logo

Meše Selimovića 23 A, Bijeljina, BiH
telefon +387 55 227 310   ili   227 311
mobilni viber whatsapp +387 66 187 27
mail  info@happytravelbn.com

Kontakt:

Radno vrijeme agencije:
pon - pet: 08-20h
subota: 09-15h

 Meše Selimovića 23 A, Bijeljina, BiH
telefon +387 55 227 310   ili   227 311
mobilni viber whatsapp +387 66 187 279
mail  info@happytravelbn.com

logo5