Happy travel Bijeljina

logo

pozovite

Najzanimljivija mjesta u MoskviAko nikad niste bili u Rusiji vjerovatno imate prvu pomisao na ogromnu zemlju u svakom smislu. Nije ni čudo, Rusija je zemlja koja objedinjuje dva kontinenta, zemlja burne istorije koja već vijekovima diktira tok civilizacije. Vjerovatno i Moskvu zamišljate kao grad beskonačnih bulevara, sa ogromnim trgovima. grad ruske zime i slovenske duše... Da li je moguće upoznati ovaj grad u jednom putovanju? Ni slučajno. Za vas smo odabrali najzanimljivija mjesta u Moskvi koja morate vidjeti u prvom dolasku. 

Prvi susret sa najvećim gradom Ruske federacije je prevazišao sva očekivanja, bilo je toplo i ne tako skupo :) Ljubav na prvi pogled, a pogled nema kraja...Sve rijeci nisu dovoljne da opisu ovu carsku prestonicu i njenu ljepotu. Predstavljam vam najzanimljivija mjesta u Moskvi - 10 stvari koje ne smijete propustiti ako odaberete MOSKVU za svoj city break.

1. CRVENI TRG I HRAM SV. VASILIJA BLAŽENOG

Prva asocijacija na Moskvu je svakako Crveni trg. Nalazi se u samom centru grada i predstavlja srce grada, polaznu tačku za sve ostale atrakcije. Sam trg ste vidjeli vjerovatno bezbroj puta.“Krasnaya ploshad” je uvijek prepun ljudi.

Najzanimljivija mjesta u Moskvi

Vjerovatno ćete najviše fotografija napraviti ispred crkve Svetog Vasilija Blaženog, jedne od najlepših crkava na svijetu. Karakteristična po svojim šarama simbolizuje svu raskoš ruske kulture i umjetnosti. 

Najzanimljivija mjesta u Moskvi

2. KREMLJ

Kremlj predstavlja "tvrđavu unutar grada". Zvanična rezidencija ruskog Predsjednika, a tokom istorije rezidencija komunističkih vladara koji su mijenjali tok istorije. Unutar Kremlja nalaze se brojne istorijske crkve, 4 palate, tvrđava koja je opasana zidom i kremaljskim kulama. Da li ste znali da u Rusiji Kremlj nazivaju osmim čudom sveta?

Najzanimljivija mjesta u Moskvi3. LJENJINOV MAUZOLEJ

Vladimir Lenjin, vođa Oktobarske revolucije i jedna od najznačajnih istorisjkih ličnosti 20-tog vijeka, čiji mauzolej privlači pažnju nesmanjenim intenzitetom i u postkomunističkom periodu. Neka vas ne obeshrabri veliki red koji se uvijek proteže za ulazak. Unutar mauzoleja je zabranjeno fotografisanje. U vrlo mračnom prostoru, otpornom čak i na metke nalazi se kripta sa ostacima čovjeka koji je u istorijski tok uveo komunističko uređenje.

Najzanimljivija mjesta u Moskvi

4. BOLJŠOJ TEATAR

Čuveni Ruski teatar poznat po operskim i baletskim performansima. I ako niste ljubitelj baleta, svakako vrijedi obići i prilikom kupovine karata i ako se ne snalazite na ruskom, unaprijed tražiti prevod na engleski :)

5. CRKVA HRISTA SPASITELJA

Iako u Moskvi možete vidjeti dosta pravoslavnih crkava, moramo izdvojiti crkvu Hrista Spasitelja koja se nalazi na obali rijeke Moskve koja je u vrijeme carske Rusije bila glavna crkva Moskovske patrijaršije .

Najzanimljivija mjesta u Moskvi

6. VRAPČEVO BRDO I ČUVENE STALJINKE

Upravo ovdje, kada se popnete na Vrapčevo brdo ugledate svo prostranstvo grada i opravdaćete vaše polazno očekivanje o prostranstvu i nemjerljivosti Moskve. Pogled koji bukvalno nema kraj. U blizini se nalazi i jedna od čuvenih 7 „STALJINKI“, zgrade koji možete vidjeti upravo sa ovog brda. Izuzetno su velike i mnogo legendi se vezuje za njih, a ona koja je posebno interesanta kaže da ukoliko bi prošli kroz sve prostorije jedne zgrade trebalo bi Vam pola života. Kažu da ima preko 30.000 kilometara hodnika i preko 5.000 soba. 

7. MOSKOVSKI METRO

Da biste obišli sva najzanimljivija mjesta u Moskvi svakako je nezaobilazan moskovski Metro je sigurno najlepših na svijetu, u to nema sumnje. Veoma dobro je povezan i prilično brzo stižete na bilo koju lokaciju. Stanice poput Mayakovskaya, Ploshad Revolutsii, Kievskaya, Kropotkinskaya, Kurskaya, Komsomolskaya svakako obiđite. Linije imaju česte polaske i stavrno ćete uživati u putovanju.

Najzanimljivija mjesta u Moskvi8. ISMAILOVSKI KREMLJ

Ismailovski Kremlj se nalazi odmah uz kompleks Wega hotela. Ova šarena tvrđava samo po imenu podseća na Moskovski originalni Kremlj. Unutra ima pijaca sa vrlo povoljnim cijenama suvenira, bezbroj babuški i magneta, Muzej votke, krastavca, zabavni park...

9. GUM – ŠOPING CENTAR

Ovaj tržni centar sa vodećim svjetskim brendovima, sa možda i višim cijenama nego u Evropi, nalazi se u samom centru grada na Crvenom trgu. Jedan od najljepsih sladoleda u Moskvi možete upravo ovdje pojesti po vrlo povoljnoj cijeni i ne brinite, vidjećete gdje je red.

Najzanimljivija mjesta u Moskvi

10. KRSTARENJE MOSKVOM, GASTRONOMIJA, PARKOVI I MOSKVA SA VISINE

S obzirom da je nemoguće broj najzanimljivijih mjesta u Moskvi svesti na 10, onda ćemo pod ovu 10-tu tačku izdvojiti krstarenje Moskvom, jer pogled sa rijeke, pogotovo u večernjim satima, vrlo je lijep i upečatljiv, a vožnja luksuznim brodom Radisson Blue upotpunjuje ugođaj. Probajte tradicionalno rusko jelo boršč, Alenka čokoladu, Pelmeni,... U većini restorana klavijaturisti sviraju tradicionalne ruske pjesme. Uživaćete u Kalinki i Podmoskovskim večerima.

Moskovski parkovi su priča za sebe. Ako stignete idite u novi Zaryadye Park, koji se ističe turističkim mostom sa odličnim pogledom na grad. Blizu je Crvenog trga i odlicno je mjesto za predah. Takođe, u samom centru ima nekoliko divnih bašta za odmor. Moskva ima novi dio grada koji je moderne gradnje i ističe se poslovni centar MOSCOW CITY koji na 58-om spratu ima restoran sa kojeg se pruža fenomenalan pogled na grad.

U sukobu tradicije i modernizacije, Moskva se ističe otmeno u svojoj ponudi. Bilo da ste zaljubljenik u muzeje i galerije, parkove, religiju....Moskva je vrlo jednostavan grad, sa širokim ulicama i bulevarima i takvog ga je lako voleti. I srdačno vas poziva na novi dolazak. 

Sofija

 

Kontakt:

Radno vrijeme agencije:
pon - pet: 08-20h
subota: 09-15h