Bijeljina, Meše Selimovića 23a +387 55 227 310 i +387 55 227 311

  • LJETOVANJE 2023.
  • DALEKA MORA

Zanzibar

zanzibar

Afrika nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a letovanje na mističnom Zanzibaru, prepunom jakih mirisa, zvukova i boja, će vam zauvek ostati u srcu. Uživaćete na najlepšim plažama ostrva, Kendva (Kendwa) i Nungvi (Nungwi), iznova i iznova gledajući kako se snaga okeanskih talasa preliva u milion nijansi plave boje i ponovo vraća na pučinu, stapajući se u beskonačnu celinu sa nebom.

Zanzibar ponosno nosi nadimak Ostrvo začina zato što upravo ovde, na nekoj od farmi začina ili lokalnoj pijaci možete pronaći neke od najegzotičnijih i najskupljih začina na svetu. Imaćete priliku da se upoznate sa procesom uzgoja i proizvodnje šafrana, muškatnog orašćića, karanfilića, cimeta, vanile, čilija, kurkume, đumbira, kao i sa najukusnijim notama tropskog voća, poput kokosa, jackfruit-a, rambutana, papaje, manga, ananasa… Lokalni specijaliteti na Zanzibaru se zasnivaju na ribi i raznolikim morskim plodovima, pa zbog toga predstavlja jednu od najukusnijih svetskih kuhinja

 

Sejšeli

sejseli

Sejšeli su ostrvska republika, koju čini arhipelag ostrva smeštenih u Indijskom okeanu, na oko 1600 kilometara od istočnih obala Kenije i Tanzanije. Najpoznatija ostrva su glavno ostrvo Mahe i susedna ostrva Praslin i La Digue koja se posebno ističu svojom lepotom, energijom i nebiočnom prirodom. 

Sejšeli imaju preko 115 ostrva, među najpoznatijim je ostrvo Mahe sa glavnim gradom Viktorija, koji je ujedno i najmanji glavni grad na svetu. 

Putovanje na Sejšele nudi nam razne aktivnosti poput:

  • Posete najlepšim i najfotogeničnijim plažama na svetu kao što su Anse Lazio, Port Launay, Anse Source d'Argent, Anse Major, Anse Georgette...
  • Istraživanja voda Indijskog okeana ronjenjem,
  • Upoznavanje različitih životinjskih i biljnih vrsta ovog arhipelaga, poput najmanjih žaba na svetu do najtežih kopnenih kornjača,
  • Posete bazaru gde možete kupiti razne vrste voća i povrća,
  • Isprobavanje tradicionalnih jela i ulične hrane poput kari hobotnice (curry octopus).

PONUDA ZA ODMOR NA SEJŠELIMA

Maldivi

shutterstock 1150516811

Rajske tirkizne lagune, beskonačne plaže od bijelog pijeska, šarenoliki podvodni svijet i nenadmašan luksuz samo su neki od razloga zbog kojih vas na Maldivima čeka odmor iz snova. Maldivi su dom najvjerovatnije najfascinantnijih plaža na svijetu – na skoro svakom od ukupno 1200 ostrva nalazi se savršena plaža sa puderastim bijelim pijeskom koja će zasjeniti sve koje ste do sada vidjeli. Maldivi su omiljena destinacija za putnike na medenom mjesecu, a hoteli pružaju specijalne pogodnosti zbog kojih će se mladenci osjećati posebno: masaže, romantične večere, cvjetne dekoracije uz šampanjac, gratis izlete i popuste na spa tretmane. Sa nekim od najboljih mjesta za ronjenje snorkling na svijetu, bistre vode Maldiva su magnet za ljubitelje marinskog svijeta. Bogat podvodni svijet sačinjen je od koralnih zidova, veličanstvenih pećina i grupa šarenolikih tropskih riba koje vas čekaju da se spustite dogrebena. A da biste u potpunosti iskusili rajsku crtu Maldiva, naš predlog je da rezervišete smještaj u vilama na vodi iz kojih ćete imati direktan prustup okeanu sa vaše terase.

 

Kuba

kuba naslovna kompasKuba je autentični karipski raj gde je vreme zastalo u šezdesetim godinama prošlog veka. Mesto gde se sve kreće u ritmu salse i gitare “Chan Chan-a”. Njeno veličanstvo, prestonica zemlje, Havana, je uvek polazna tačka svim putnicma na Kubi. Nalazi se na bedemima okrenutim Atlantskom okeanu i pruža neodoljivi osećaj rustične elegancije. Njene raznobojne kolonijalne zgrade, oblikovane vremenom i događajima, ponosno stoje pored raskošnih avenija i uličica sa lokalnim barovima gde se neprestano peva i pleše. Putevima prolaze gotovo samo oldtajmer automobili. Jednim takvim se možete odvesti u bujnu dolinu Vinjales, mesto gde se pravi najkvalitetniji tompus na svetu. Ako želite dalje istraživati skrivene lepote Kube poput Ostrva iguana, vodopada ili revolucionarnih gradova (Santa Klara, Sienfuegos) možete se uputiti ka odlično pozicioniranom hub-u, u Trinidad. Ukoliko ste za nekoliko dana odmora na biseru resort turizma onda ćete sigurno da se dovezete do mesta Varadero. Tu vas čeka ponuda od preko 50 luksuznih hotela i više od 20 kilometara puderastog peska kojeg lagano zapljuskuju tirkizne vode mirnog mora. Poznati lanci hotela i tu imaju ponudu koja će vas zasigurno zadovoljiti dok će sama Kuba dodati jedinstveni dodir na celokupno vaše iskustvo.

 

UPIT ZA REZERVACIJU

Nedavno pregledano

ADRESA

Bijeljina, Meše Selimovića 23a

TELEFON

+387 55 227 310

E-MAIL

info@happytravelbn.com

INFORMACIJE

Radno vrijeme: 

  • pon - pet: 08-20 h
  • subota: 09-15 h

Svi programi putovanja koji se nalaze na našoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter za najatraktivnije ponude
Broken Clouds
Bijeljina | 24.33°C

Ko je na mreži: 814 gostiju i nema prijavljenih članova