Bijeljina, Meše Selimovića 23a +387 55 227 310 - viber: +387 66 187 279

 BLOG

IZRAEL- Sveta zemlja

Trajanje: 7 dana
Mjesto polaska: Bijeljina
Krajnja destinacija: Jerusalim
Prevozi: Avion
Termin: 05 - 11. mart 2023.

05.03.2023 – nedjelja - Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla sata prije predviđenog polaska aviona (07.00h). Let Turkish    Airlines-om, uz presjedanje u Instanbulu, prema redu letenja stiže u Tel Aviv u 17.05. Obavljanje carinskih i graničnih formalnosti, nakon čega slijedi transfer u Vitlejem. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

06.03.2023 – ponedjeljak - Doručak. Poslije doručka obilazak manastira Svetog Save Osvećenog (Mar Saba) osnovanog 485g, nalazi se u srcu Judejske pustinje između Vitlejema i Mrtvog mora. Zatim nastavljamo putovanje ka Vitaniji, mjesto koje se nalazi 3km istočno od Jerusalima, u kojem se nalazi Lazarev grob. Nakon obilaska Lazarevog groba nastavljamo ka maloj oazi u kanjonu Wadi Kelt u kojem je smješten pravoslavni manastir Sv. Đorđa Hozevita. Njegova gradnja je počela u IV vijeku i nalazi se na putu od Jerihona ka Jerusalimu. Nalazi se na nepristupačnom terenu i jedinstven je po tome što prihvata i hodočasnice. Večera i noćenje.

07.03.2023 – utorak - Doručak. Odlazak do mjesta Lod, 17 km jugozapadno od Tel Aviva (u neposrednoj blizini aerodroma Ben Gurion) i obilazak crkve Sv. Đorđa. U Lodu se u III vijeku rodio Sv.Đorđe a nakon pogubljenja hrišćani su i sahranili Sv Đorđa u istoimenoj crkvi. Nakon toga nastavak puta ka Tel Avivu i Jafi gdje je predviđeno i panoramsko razgledanje istih. Jafa je po legendi dobila ime po svom osnivaču Jafetu jednom od trojice Nojevih sinova, koji je osnovao grad nakon bjekstva iz biblijskih poplava. Jafa se 1950 god. ujedinila sa Tel Avivom. Večera i noćenje.

08.03.2023 – srijeda - Doručak. Vozimo se u Jerusalim zatim obilazak - Maslinova gora - Manastir Vaznesenja ili hram Groba Gospodnjeg nalazi se na brdu Golgota i smatra se centrom hrišćanstva-Ruska crkva Marije Magdalene - Getsimanski vrt - Crkva Sv. Stefana - Stari grad (Beth Hesda) - Via Dolores („Put suza“) - Sionska gora (soba Tajne večere) - Davidov grob - Opatija Uspenja (Durmition Abbey). Nakon obilaska Jerusalima nastavljamo putovanje ka Vitlejemu rodnom mjestu Isusa Hrista. Posjeta Crkve Rođenja Hristovog-pećini rođenja i Jeronimovog grotta. Slijedi posjeta Pastirskim poljima i pravoslavnoj crkvi kao i obilazak rodnog mesta Sv. Jovana Preteče, Ein Karem. Obilazak nastavljamo posjetom Crkve Jovana Krstitelja - Gorenskog manastira kao i Manastira Časnog Krsta (mjesta raspeća Isusa Hrista). Povratak u hotel. Večera i noćenje.

09.03.2023 – četvrtak - Doručak. Odlazak do Jerihona najstarijeg gradskog naselja (neolitičko naselje) - zatim posjeta rezervatu prirode Ein Gedi koji se nalazi zapadno od Mrtvog mora u blizini čuvene tvrđave Masada svetog mjesta za Jevreje (shvativši da su u bezizlaznoj situaciji stanovnici tvrđave su izvršili kolektivno samoubistvo). Obilazak završavamo na prelijepoj plaži Ein Bokek. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

10.03.2023 – petak - Doručak. Poslije doručka odlazak do Nazareta, grada na sjeveru Izraela, prebivališta Isusa Hrista tokom njegovog djetinjstva, zatim putovanje nastavljamo ka Galilejskom jezeru najvećem slatkovodnom jezeru u Izraelu. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom, oko 21.00h.

11.03.2023 – subota - Let u 1.00 (poslije ponoći). Dolazak u Beograd u 8.05h.

CIJENA ARANŽMANA: 2499 KM

Usljed nepredviđenih promjena na monetarnom tržištu (USD/BAM) agencija zadržava pravo promjene cijene, za sav neuplaćeni iznos, do potpune uplate aranžmana.

Već od / po osobi

Rezervacija
Ukupno:
KM 2.499,00
Izaberite jednu od mogućih doplata:
Polazak u:
06:00:00

Treba Vam pomoć pri rezervaciji? Javite nam se!

+387 55 227 310 info@happytravelbn.com Viber / WhatsApp Facebook
Važne informacije
 • Avio karta sa pripadajućim taksama, predatim prtljagom 1/23kg i ručnim 1/8 kg;
 • Transferi aerodrom-hotel-aerodrom;
 • Svi izleti sa obilascima i ulaznicama za lokalitete;
 • Smještaj u hotelu St. Michael 3* u Vitlejemu;
 • Usluga polupansiona (večera i doručak);
 • Usluga pratioca grupe od aerodroma Nikola Tesla u polasku, do slijetanja na isti u povratku;
 • Usluga licenciranog stručnog vodiča za Izrael – G. Dušan Mihalek,
 • Putničko zdravstveno osiguranje za sve putnike do 60 godina.
 • Vizu (za državljane BiH, uz naknadu obezbjeđuje agencija oko 70 KM, minimalno 10 pasoša za grupnu vizu);
 • Obavezne napojnice (koje su uobičajene u ovom dijelu svijeta) u iznosu od USD 50 – 95 KM za kompletan boravka (za vodiča, vozača, recepcioniste i lift boy) – plaćanje u agenciji;
 • Pića uz obroke;
 • Individualne troškove.
 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije *HAPPY TRAVEL*
 • Licenca Ministarstva trgovine i turizma 14.07-325-631/18 od 03.07.2018.
 • Srećan put i prijatan boravak želi Vam ’HAPPY TRAVEL’!)

Nedavno pregledano

ADRESA

Bijeljina, Meše Selimovića 23a

TELEFON

+387 55 227 310

E-MAIL

info@happytravelbn.com

INFORMACIJE

Radno vrijeme: 

 • pon - pet: 08-20 h
 • subota: 09-15 h

Svi programi putovanja koji se nalaze na našoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter za najatraktivnije ponude
Overcast Clouds
Bijeljina | -2.33°C