Andaluzija

Trajanje: 6 dana
Krajnja destinacija: Malaga, Marbelja
Prevozi: Avion
23 - 28.04.2024.

Andaluzija je druga po veličini španska pokrajina koja se nalazi na jugu zemlje. Vladavina Mavara od 8. do 15. vijeka je ostavila pečat na kulturu i arhitekturu ove regije, a to je naročito vidljivo na građevinama poput tvrđave Alkazar u Sevilji, džamije Meskita u Kordobi ili palate Alhambra u Granadi. Često opevana u operama i opisivana u literaturi 19. vijeka, Andaluzija predstavlja esenciju Španije. Iako možda suncem okupani pejzaži, stanovnici koji uživaju u siestama i fiestama, gitaristi i toreadori mogu zvučati stereotipno kao opis ove regije, ali istina je da je Andaluzija, uprkos modernizaciji, sačuvala svoju autentičnost i atmosferu koja zavodi i očarava ljude širom svijeta. 

1.DAN (23.04.2024 - UTORAK)  BEOGRAD – MALAGA – TOREMOLINOS Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera informacija oko 5h sati, let JU 576. Polijetanje za Malagu u 07:55h. Dolazak u Malagu u 11:30h. Odlazak na panoramsko razgledanje Malage: luka i plaža Malageta, korida, katedrala, zamak Gibralfaro koji potiče iz 10. vijeka i nalazi se na brdu iznad grada, Alkazaba – mavarska palata, rimski teatar, centar grada – ulica Markes de Larios, Pikasov muzej… Odlazak do Toremolinosa, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.DAN (24.04.2024 - SRIJEDA) TOREMOLINOS – MARBELJA – RONDA Doručak. Fakultativni obilazak Marbelje, poznatog ljetovališta na mediteranskoj obali. Marbelja, zbog svog idealnog geografskog položaja, blage klime i reputacije koju ima jedan je od najposjećenijih gradova na čuvenoj Costa del Sol. Nastavak putovanja do Ronde, jednog od najposjećenih gradova Andaluzije, udaljenog od Malage oko 100 km. Karakteristična panorama ovog mjesta koje se nalazi iznad dubokog klanca rijeke El Taho najbolje je vidljiva sa mosta Puente Nuevo, čija je gradnja započela krajem 18. vijeka i trajala 42 godine, a koji spaja stari mavarski dio grada i novi dio grada – El Mercadillo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria… Nakon obilaska, povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN (25.04.2024 - ČETVRTAK) TOREMOLINOS – SEVILJA Doručak. Fakultativni cjelodnevni obilazak Sevilje, glavnog grada Andaluzije koji se nalazi u plodnoj dolini rijeke Gvadalkivir, i po mnogima jednog od najljepših gradova Evrope: gradska katedrala izgrađena na mjestu džamije nakon proterivanja muslimana, Alkazar - stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji, korida koja datira iz 19. vijeka… Katedrala u Sevilji je najveća srednjevjekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN (26.04.2024 - PETAK) TOREMOLINOS – ANTEKERA – GRANADA Doručak. Odlazak na fakultativni izlet do Antekere. Smještena na ’’raskršću Andaluzije“, Antekera je impresivan mali grad, sa više od 50 spomenika i pećina koje datiraju još iz bronzanog doba (najpoznatije Menga i Viera). Obilazak centra grada: palata Najera, manastir Katalinas i palata Markiza La Penja. Nastavak putovanja do Granade. Odlazak na panoramsko razgledanje grada. Granada je univerzitetski grad koji se nalazi u podnožju planina Siera Nevada, na ušću četiri rijeke. Poznata je po građevinama koja datiraju iz srednjeg vijeka, a nastala su pod uticajem mavarskih vladara i dinastija. Posebno je poznata tvrđava Alhambra koja se nalazi na brdu iznad grada a predstavlja kompleks kraljevskih palata, uređenih dvorišta- takozvanih patia i bazena nastalih u doba vladavine dinastije Nasrida, kao i fontana i bogatih vodnjaka bašte Heneralife. Nakon obilaska, povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN (27.04.2024 - SUBOTA) TOREMOLINOS – MALAGA  Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska u večernjim satima na Flamenco šou. Noćenje.

6.DAN (28.04.2024 - NEDJELJA) TOREMOLINOS – MALAGA – BEOGRAD Doručak. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom. Let JU 577, polijetanje za Beograd u 13:05h. Dolazak u Beograd u 16:15.

 

CIJENA ARANŽMANA: 1529 KM

DOPLATE I POPUSTI:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 350KM;
 • dijete do 10 godina u pratnji dvije odrasle osobe ima popust 10% i ima pomoćni ležaj u hotelu.

NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana prije polaska ili u ratama do polaska;

NAPOMENE U VEZI SA FAKULTATIVNIM IZLETIMA:

Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cijene.

Cijene fakultativnih izleta – podložne su promjenama, zavisno od broja prijavljenih:

SPECIJALNA PONUDA ZA PAKET OD 3 IZLETA: 265 €

 • SEVILJA - cijena izleta: 105€ po osobi;
 • MARBELJA I RONDA - cijena izleta: 90€ po osobi;
 • ANTEKERA I GRANADA - cijena izleta: 100€ po osobi;
200.0 km od centra - Nea Kallikratia - Alkyonis

Popunjena sva mjesta! Potražite neko drugo putovanje ili drugi termin

Treba Vam pomoć pri rezervaciji? Javite nam se!

+387 55 227 310 info@happytravelbn.com
Važne informacije
Cijena uključuje
 • Avio prevoz na relaciji Beograd–Malaga–Beograd kompanijom Air Serbia (23kg čekirani prtljag+7kg ručnog);
 • Aerodromske takse (podložne promjeni do polaska);
 • Transfer aerodrom–hotel–aerodrom;
 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu TENT TORREMOLINOS  4*   https://www.tenthotels.com/es/tentTorremolinos/;
 • Boravišna taksa;
 • Panoramsko razgledanje grada;
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku;
 • Predstavnik agencija;
 • Troškovi organizacije Putovanja;
Cijena ne uključuje
 • Putno zdravstveno osiguranje;
 • Ulaznice za lokalitete;
 • Individualni troškovi;
Napomene

Svi programi putovanja koji se nalaze na ovoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

Za sve programe objavljene na sajtu važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije HAPPY TRAVEL

Licenca Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske: 14-07-325-75/22 od 28.06.2022.

Hvala vam što ste poklonili povjerenje Turističkoj agenciji ’HAPPY TRAVEL’!

Za svaki put - HAPPY TRAVEL!

ADRESA

Bijeljina, Meše Selimovića 23a

TELEFON

+387 55 227 310

E-MAIL

info@happytravelbn.com.com

RADNO VRIJEME

logo

 • pon - pet: 08-20 h
 • subota: 09-15 h

NAPOMENA

Svi programi putovanja na našoj web stranici su INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera i podložni su promjeni.

Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

BUDIMO U KONTAKTU

Želim da primam obavještenja putem emaila

Vedro
Budva | 23.4°C | Vedro
Vedro
Solun | 24.59°C | Vedro