Velika italijanska tura

Trajanje: 7 dana
Krajnja destinacija: BOLONJA-RIMINI-SAN MARINO-NAPULJ-KAPRI-SORENTO-AMALFI-POSITANO
Prevozi: Autobus
23 - 29.04.2024.

Na samoj “peti” italijanske “čizme”, odnosno na krajnjem jugu izduženog Apeninskog poluostrva, zadnjih je godina postala glavno odredište za sve one koji žele posjetiti Italiju kakvom je zamišljamo. Bogata istorija, slikoviti gradići, nestvarne plaže i prefinjena autentična italijanska hrana samo su neki od razloga da ovo područje stavite na listu mjesta koje treba posjetiti jednom u životu.

1.dan (23.04.2024-UTORAK) BIJELJINA

Polazak u večernjim  časovima sa dogovorenog mjesta. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Bolonji.

2. dan (24.04.2024-SRIJEDA) BOLONJA – RIMINI

Dolazak u prijepodnevnim časovima u Bolonju. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevjekovni grad sa renesansnim palatama i srednjovjekovnim tornjevima. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno, a posebnom ljepotom plijeni najljepša gradska fontana, Neptunova fontana. Crvenkasto smeđe građevine i levičarska reputacija su Bolonji donijeli nadimak ’’La Rossa’’ (crvena), a zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (debela). Po dolasku panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Riminija. Smještaj u hotel. Slobodno veče za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan (25.04.2024-ČETVRTAK) RIMINI – NAPULJ

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela. Polazak za Napulj. Dolazak u Napulj u poslije podnevnim časovima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan (26.04.2024-PETAK)  NAPULJ – KAPRI – NAPULJ

Doručak. Nakon doručka odlazak na panoramski obilazak Napulja: Kraljevska palata, gradska kuća, srednjevjekovni zamak Nuovo, Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, Nacionalni areheološki muzej, trgovačka ulica Umberta I... Nakon obilaska slobodno vrijeme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet brodom na ostrvo Kapri. Kapri je jedno od najljepših ostrva Italije. Zbog svoje atraktivnosti danas je mondensko ljetovalište, gdje uživaju sva čula. Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelijepih mirisa poznato je još od antičkih vremena gdje su Rimski carevi imali svoje vile zbog izuzetno prijatne klime. Obilazak mjesta Kapri: glavni gradski trg – Piazza Umberto i poznatiji kao Pjaceta, katedrala Sv. Stefana, šetnja glavnom ulicom u kojoj se nalaze raskošne vile, hoteli, restorani i butici svjetski poznatih kreatora, do vidikovca odakle se pruža pogled na Faraljone (neobične stijene) koji predstavljaju najznačajnije prirodne ljepote ostrva. Nakon obilaska Kaprija povratak brodom do Napulja. Noćenje.

5. dan (27.04.2024-SUBOTA ) NAPULJ – SORENTO – POSITANO I AMALFI – NAPULJ

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Sorenta, Positana i Amalfija. Vožnja autobusom do Sorenta. Sorento je jedno od najpoznatijih ljetovališta Italije. Romantični grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Pješačko razgledanje grada: ulica Korso Italia, romantični trg Taso, trg Lauro, katedrala iz XIV vijeka. Obilje prodavnica i butika čuvenih svjetskih brendova i ulice koje odišu specifičnom italijanskom arhitekturom krase Sorento. Nakon obilaska odlazak do slikovite obale Amalfi, jedne od najpopularnijih turističkih rivijera Italije, koja se proteže od mjesta Positano do grada Salerna. Izlet počinje vožnjom brodom od Sorenta do Positana. Jedna od najljepših razglednica obale Amalfi je panoramski pogled na Positano, nekada ribarsko mjesto usječeno u obalu, slikovito i romantično. Slobodno vrijeme za uživanje u jednom od najpoznatijih mondenskih ljetovališta. Nastavak vožnje brodom do Amalfija, nekadašnje pomorske sile po kome je cijela obala dobila ime. Sam grad se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i biser je srednjovjekovne arhitekture sa uskim ulicama. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivom dekorativnom fasadom. Slobodno vrijeme. Povratak brodom u Sorento i dalje autobusom u Napulj. Noćenje.

6. dan (28.04.2024-NEDJELJA) NAPULJ – BIJELJINA

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u Napulju ili fakultativni izlet do Pompeje. Odlazak se organizuje vozom iz Napulja. Po dolasku obilazak jednog od najčuvenijih svjetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina prije nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo prije skoro 2000 godina. Iskopan je veliki dio građevina pa se prilikom posjete mogu vidjeti kuće, fontane, forumi, pozorišta, kupatila. Povratak u Napulj... U večernjim časovima polazak za Bijeljinu. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

7. dan (29.04.2024-PONEDJELJAK) BIJELJINA

Dolazak u Bijeljinu u prijepodnevnim časovima.    

CIJENA ARANŽMANA: 629 KM

*ZA REZERVACIJE DO 15.02.2024.  I UPLATU AVANSA OD 30% CIJENA 609 KM

 

DOPLATE I POPUSTI:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 250KM;
 • dijete do 10 godina u pratnji dvije odrasle osobe ima popust 10% i ima pomoćni ležaj u hotelu.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Kapri – 70€/45€ djeca (u cijenu je uključena vožnja brodom Napulj-Kapri-Napulj, žičara na Kapriju);
 • Sorento, Positano i Amalfi – 65€/45€ djeca (u cijenu je uključena vožnja autobusom do Sorenta, vožnja brodom Sorento-Positano-Amalfi-Sorento);
 • Pompeja – 50€/30€djeca (u cijenu je uključena ulaznica, karta za voz, asistencija lokalnog vodiča I vodiča na srpskom jeziku).

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih putnika možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa klijentima o korekciji cijene. Ukoliko dođe do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su dužni imati validnu polisu putničkog zdravstvenog osiguranja.

NAČIN PLAĆANJA: Prilikom rezervacije putovanja obavezna je uplata 30% avansa od ukupne cijene aranžmana. Ostatak se uplaćuje najkasnije 7 dana prije datuma polaska ili u ratama do polaska.

KM 629.00

Iznos za rezervaciju

Ukupno:
KM 629.00

Ima slobodnih mjesta,

požurite sa rezervacijom!

Doplata za jednokrevetnu sobu
=> Opis i cijena usluge
Polazak u:
08:00 PM

Treba Vam pomoć pri rezervaciji? Javite nam se!

+387 55 227 310 info@happytravelbn.com
Važne informacije
Cijena uključuje
 • smještaj u hotelu sa 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom u Riminiju i 3 noćenja sa doručkom u okolini Napulja u hotelu sa 3*;
 • prevoz turističkim autobusom;
 • obilasci prema program;
 • usluge vodiča;
 • organizacija i realizacija putovanja;
 • pratioc grupe.
Cijena ne uključuje
 • fakultativne izlete;
 • obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje;
 • boravišna taksa koja se plaća u hotelu  na licu mjesta 2,50€ po osobi i noći;
 • individualne troškove.
Napomene

Svi programi putovanja koji se nalaze na ovoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

Za sve programe objavljene na sajtu važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije HAPPY TRAVEL

Licenca Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske: 14-07-325-75/22 od 28.06.2022.

Hvala vam što ste poklonili povjerenje Turističkoj agenciji ’HAPPY TRAVEL’!

Za svaki put - HAPPY TRAVEL!

ADRESA

Bijeljina, Meše Selimovića 23a

TELEFON

+387 55 227 310

E-MAIL

info@happytravelbn.com.com

RADNO VRIJEME

logo

 • pon - pet: 08-20 h
 • subota: 09-15 h

NAPOMENA

Svi programi putovanja na našoj web stranici su INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera i podložni su promjeni.

Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

BUDIMO U KONTAKTU

Želim da primam obavještenja putem emaila

Vedro
Budva | 23.4°C | Vedro
Vedro
Solun | 24.59°C | Vedro