Mostar – Pelješac – Dubrovnik - Korčula

Trajanje: 5 dana
Krajnja destinacija: Mostar – Pelješac – Dubrovnik - Korčula
Prevozi: Autobus
02 - 06.05.2024.

5 dana / autobusom

02.05.2024 – 06.05.2024.

Na listi NAJLJEPŠIH EVROPSKIH GRADIĆA CNN-a (napravio listu 15 najlepših gradova u Evropi) su Korčula u Hrvatskoj, Mostar u Bosni. "Stari Most u Mostaru, koji su izgradili Osmanlije u 16. vijeku, dugo se smatrao jednim od najboljih primjera balkanske islamske arhitekture, Uzdižući se visoko iznad rijeke Neretve, ovo je jedna od najpopularnijih znamenitosti na Balkanu, a lokalno stanovništvo tradicionalno skače sa mosta krajem jula svake godine".

"Ako vam ostrvo mirno smješteno u Jadranskom moru nije dovoljno, tu je Korčula koja se na malom poluostrvu proteže s istoimenog ostrva. Lokalno stanovništvo reći će vam kako je ovdje rođen istraživač Marko Polo, ali Venecijanci se ne slažu s njima. Bilo kako bilo, ovo je grad na svjetskom nivou sa svjetlucavim bijelim ulicama i zgradama izgrađenim od lokalnog kamena, vodom koja vas gotovo u potpunosti okružuje i predivnim zgradama koje su za sobom ostavili Venecijanci koji su ovdje vladali vjekovima".

1.DAN, BIJELJINA
Polazak iz Bijeljine u kasnim večernjim časovima (detaljnije informacije o polasku: mjesto polaska, naziv prevoznika, kontakt vodiča, biće poznate najkasnije 48h pred putovanje). Vožnja kroz Srbiju I Bosnu sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
2. DAN, MOSTAR - TRPANJ – PELJEŠAC

Nastavak putovanja do Mostara. Posjetićemo građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na lijevoj strani rijeke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Peljesca. Smještaj u hotel. Noćenje.
3. DAN, PELJEŠAC – DUBROVNIK (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Dubrovnik. Dolazak u Dubrovnik, upoznavanje sa gradom – Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo… Slobodno vrijeme. Povratak na Peljesac. Mogućnost fakultativne posjete vinariji. (Na strmim padinama ovog poluostrva obiđite Vinski put Pelješca, gde sazrjevaju sorte Dingača, Plavac mali i Postup). Noćenje.
4. DAN, PELJEŠAC – KORČULA (fakultativno) - STON
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Odlazak u Orebic. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet za Korčulu. Korčula  je spoj šik Dubrovnika i prekrasne prirodne ljepote. Srednjovjekovni stari grad Korčula smješten je na uskom poluostrvu. Razgledanje: Katedrala sv. Marka, gradska većnica, gradska vrata, kula Revelin, kuća Marka Pola, Hram Uspenja Presvete (sagrađen je oko 1220. godine, zadužbina je Nemanjića). Slobodno vrijeme. Povratak u Orebic. Nastavak putovanja do Stona. Ston je gradić sa najdužim kamenim zidom u Europi (5,5 km), uskim mirnim ulicama, starim elegantnim kućama i tragovima drevnih kultura razasutih uokolo. Njegova vrednost kao grada soli potvrđuje se i danas u radu najstarije aktivne solane na svijetu. Polazak u večernjim časovima za Bijeljinu. Putovanje sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. DAN, BIJELJINA
Dolazak u Bijeljinu na mjesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA: 258 KM

 • doplata za 1/1 sobu 80 KM (isključivo na upit)
 • Usluga polupansiona 14,00 KM po osobi, po danu
 • Paket pića uz večeru 8,00 KM po osobi. Paket pića uključuje neograničenu konzumaciju pića za vrijeme večere: crnog i bijelog vina, točenog piva, gaziranih sokova, negaziranih sokova, ice tea, mineralne vode, gazirane vode, toplih napitaka (čaj, kafa), vode s ukusima.
  treca odrasla i djeca od 6 godina osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 19 KM na cijenu aranžmana. Dijete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cijenu aranžmana.
 • Ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

NAČIN PLAĆANJA

 • 50% aranžmana prilikom rezervacije, ostatak od 50% najkasnije 15 dana pre početka putovanja;

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • IZLET DO KORCULE 25 evra
 • IZLET DO DUBROVNIKA 25 evra

 

NAPOMENA:

Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Cijene izleta podložne su promjenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promjena cijena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cijene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cijene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

OPIS SMJEŠTAJA:

 Hotel Faraon 3* je smješten u prekrasnom gradiću Trpanj na sjeverozapadnoj strani poluostrva Pelješca. Gosti mogu uživati u blizini stoetnih vinograda, maslinika i mnoštvu šljunkovitih i pješčanih plaža, te brojnih uvala.

Hotel Faraon ima dugogodišnju tradiciju pružanja kvalitetne usluge i gostoljubivosti, što ga čini popularnim odredištem za putnike širom sveta. Ponuda hotela uključuje moderne sobe , klima uređaje, televizore, mini barove i besplatan bežični internet. Uz to, gosti mogu koristiti vanjski bazen. U restoranu i baru možete uživati u ukusnoj hrani i pićima. https://peljesac.hr/smjestaj/hotel-faraon-trpanj-peljesac/

ARENA TRAVEL ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana prije puta.

ARENA TRAVEL zadržava pravo korekcije cijena uslijed promjena na monetarnom tržištu ili promjena cijena smještaja ili prevoza.

ARENA TRAVEL zadržava pravo izmjene u programu putovanja (redoslijed pojedinih sadržaja u programu uslijed objektivnih okolnosti).

Aranžman je rađen na bazi minimum 50 putnika.

200.0 km od centra - Nea Kallikratia - Alkyonis

Iznos za rezervaciju

Ukupno:
KM 258.00

Ima slobodnih mjesta,

požurite sa rezervacijom!

Polazak u:
10:00 PM

Treba Vam pomoć pri rezervaciji? Javite nam se!

+387 55 227 310 info@happytravelbn.com
Važne informacije
Cijena uključuje
 • prevoz autobusom turističke klase (od 53 – 87 mJesta) prosječne udobnosti na navedenoj relaciji / mjesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
 • smještaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje)
 • razgledanje Mostara u pratnji vodiča.
 • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 • troškove ogranizacije putovanja
 • Cijena ne uključuje
 • putno zdravstveno osiguranje
 • individualne troškove – nepomenute usluge
 • turistička taksa iznosi 1,60 EUR po danu po osobi. Djeca od 12-17,99 godine imaju popust od 50% na navedene iznose, a djeca do 12 godina su oslobođena plaćanja. Plaća se u agenciji.
 • fakultativne izlete
 • Napomene

  Svi programi putovanja koji se nalaze na ovoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

  Za sve programe objavljene na sajtu važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije HAPPY TRAVEL

  Licenca Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske: 14-07-325-75/22 od 28.06.2022.

  Hvala vam što ste poklonili povjerenje Turističkoj agenciji ’HAPPY TRAVEL’!

  Za svaki put - HAPPY TRAVEL!

  ADRESA

  Bijeljina, Meše Selimovića 23a

  TELEFON

  +387 55 227 310

  E-MAIL

  info@happytravelbn.com.com

  RADNO VRIJEME

  logo

  • pon - pet: 08-20 h
  • subota: 09-15 h

  NAPOMENA

  Svi programi putovanja na našoj web stranici su INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera i podložni su promjeni.

  Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

  BUDIMO U KONTAKTU

  Želim da primam obavještenja putem emaila

  Vedro
  Budva | 23.4°C | Vedro
  Vedro
  Solun | 24.59°C | Vedro