Sankt Peterburg i Veliki Novgorod

Trajanje: 6 dana
Krajnja destinacija: Sankt Peterburg, Veliki Novgorod
Prevozi: Avion
02 - 07.05.2024.

1. dan 02.05. Sarajevo – St. Peterburg - četvrtak

Sastanak grupe dva sata prije polijetanja na Sarajevskom aerodromu. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 14:30 časova (let TK1024). Slijetanje u 17:30. Nastavak putovanja za Sank Peterburg u 20:25 (let TK403), dolazak u 00:05 časova – 03.05. Transfer do hotela. Noćenje.

2. dan 03.05. Sankt Peterburg - petak

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik… (bez ulaska u objekte). U nastavku, poslije pauze fakultativna posjeta Petropavlovskoj tvrđavi, istorijskom jezgru grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan 04.05. Sankt Peterburg - subota

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Fakultativno: vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan 05.05. Sankt Peterburg - nedjelja

Doručak. Fakultativni program: Peterhof - Ruski Versaj, ljetnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII vijeku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Fakultativno: Puškin-Carsko Selo, ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan 06.05. Sankt Peterburg - ponedjeljak

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni cjelodnevni izlet u Veliki Novgorod, prvu prestonicu Rusije, gdje je 862.godine bila osnovana prvobitna ruska država. Istorijski spomenici Novgoroda se nalaze na Uneskovoj listi svjetske baštine. Obilazak obuhvata razgledanje kompleksa Novgorodskog Kremlja (Sofijski sabor iz 11.v., starinska zvona 16-7.v, bronzana Magdeburška vrata 12.v, Vladićanski dvor). U nastavku - spomenik 1000 godišnjice Rusije, Jaroslavljevo dvorišće Sveto-Jurijev manastir iz 11.v., Georgijevski sabor 12.v., etno selo Vitoslavlici - muzej drvene arhitekture na otvorenom. Povratak u Sankt Peterburg. Noćenje.

6. dan 07.05. Sankt Peterburg – Sarajevo - utorak

Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 12:50 časova (let TK402). Slijetanje u 16:50. Nastavak putovanja za Sarajevo u 19:00 (let TK1025), dolazak u 19:55 časova. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA: 1798 KM

 

DOPLATE I POPUSTI:

 • Cijena za djecu 2-12 godina sa jednom odraslom osobom: 1520KM
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 280KM;
 • Smještaj treće osobe na pomoćnom ležaju, na upit.

Minimum za realizaciju putovanja je 15 putnika

Fakultativni programi:

 • Petropavlovska tvrđava - 35 EUR
 • Ermitaž - 50 EUR
 • Vožnja kanalima i Nevom - 40 EUR
 • Peterhof, park sa fontanama - 55 EUR
 • Puškin (Carsko selo) - 60 EUR *
 •  Izlet u Veliki Novgorod - 90 EUR          

U sve cijene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice.

Minimum za realizaciju izleta je 10 prijavljenih.

*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta u Puškin (Carsko selo) obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mjesta nije moguće.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom (ne odnosi se na izlete van grada).

Opis hotela:

Sankt Peterburg, VALO Business 4*

Novi hotel, nalazi se na svega 15 minuta vožnje metroom do samog centra grada - Nevskog prospekta. Sve sobe su tipa Studio sa kuhinjom, površine 24m2 i opremljene su klima uređajem, TV-om, ketlerom, mikrotalasnom pećnicom, fenom za kosu. U sadržaju hotela su, osim restorana i bazen 25m i fitness centar (ulaz u fitness zonu oko 10 EUR). Tačno preko puta hotela se nalazi stanica metroa, kao i tržni centar u sklopu koga se nalaze i restorani brze hrane. Doručak švedski sto.

Iznos za rezervaciju

Ukupno:
KM 1,798.00

Ima slobodnih mjesta,

požurite sa rezervacijom!

Polazak u:
02:30 PM

Treba Vam pomoć pri rezervaciji? Javite nam se!

+387 55 227 310 info@happytravelbn.com
Važne informacije
Cijena uključuje
 • Avionski prevoz letovima Turkish Airlines;
 • Troškove avio-taksi (cca 300 EUR, podložno je promjeni);
 • Smještaj u Sankt Peterburgu u hotelu Valo Business 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Transfere prema programu;
 • Turistički program: panoramsko razgledanje grada;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije aranžmana.
 • Cijena aranžmana ne obuhvata:
 • Cijena ne uključuje
 • Fakultativne programe
 • Individualne troškove.
 • Napomene

  Svi programi putovanja koji se nalaze na ovoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

  Za sve programe objavljene na sajtu važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije HAPPY TRAVEL

  Licenca Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske: 14-07-325-75/22 od 28.06.2022.

  Hvala vam što ste poklonili povjerenje Turističkoj agenciji ’HAPPY TRAVEL’!

  Za svaki put - HAPPY TRAVEL!

  ADRESA

  Bijeljina, Meše Selimovića 23a

  TELEFON

  +387 55 227 310

  E-MAIL

  info@happytravelbn.com.com

  RADNO VRIJEME

  logo

  • pon - pet: 08-20 h
  • subota: 09-15 h

  NAPOMENA

  Svi programi putovanja na našoj web stranici su INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera i podložni su promjeni.

  Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

  BUDIMO U KONTAKTU

  Želim da primam obavještenja putem emaila

  Vedro
  Budva | 23.4°C | Vedro
  Vedro
  Solun | 24.59°C | Vedro