phone call  +387 55 227 310            phone call  +387 55 227 310          mail info@happytravelbn.com       placeholder Bijeljina, Meše Selimovića 23a        clock  Pon - Pet: 08-20h, Sub: 09-15h        messenger    social

pretraga

Bele noći u RUSIJI - Moskva i Sankt Peterburg

Duration: 8 Days
To: Moskva - Sankt Peterburg
Transportation: Avion
24.06 - 01.07.2024.

1. dan 24.06.  Sarajevo – Sankt Peterburg - ponedjeljak

Sastanak grupe dva sata prije polijetanja na Sarajevskom aerodromu. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 14:30 časova (let TK1024). Slijetanje u 17:30. Nastavak putovanja za Moskvu u 20:20 (let TK411), dolazak u 00:10 časova. Transfer do hotela. Noćenje.

2. dan 25.06.  Moskva  - utorak

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umjetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa. Slobodno vrijeme. Fakultativni obilazak Moskovskog metroa, jednog od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Odlazak u nekoliko najznačajnijih stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

3. dan 26.06.  Moskva - srijeda

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivči Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve usred šume u XIV vijeku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vrijeme. Večernja Moskva sa rijeke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, jedan od najljepše osvjetljenih gradova na svijetu. Noćenje.

4. dan 27.06.  Moskva – Sankt Peterburg -  četvrtak

Doručak. Fakultativni program: Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Transfer do željezničke stanice. Polazak voza za Sankt Peterburg oko 17 časova. Putovanje savremenim vozom Sapsan u trajanju 3 sata i 50 minuta. Po dolasku, transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

5. dan 28.06.  Sankt Peterburg - petak

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik… (bez ulaska u objekte). U nastavku, poslije pauze fakultativna posjeta Petropavlovskoj tvrđavi, istorijskom jezgru grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan 29.06.  Sankt Peterburg - subota

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sjećanje. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan 30.06.  Sankt Peterburg - nedjelja

Fakultativni program: Peterhof - Ruski Versaj, ljetnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII vijeku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan 01.07.  Sankt Peterburg – Sarajevo -  ponedjeljak

Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 12:50 časova (let TK402). Slijetanje u 16:50. Nastavak putovanja za Beograd u 19:00 (let TK1083), dolazak u 19:55 časova. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA po osobi: 1998 KM

Cijena za djecu od 2-12 godina u pratnji 2-ije odrasle osobe (dopunski ležaj*): 1820 KM

Doplata za jednokrevetnu sobu: 360 KM

Minimum za realizaciju putovanja je 15 putnika

Fakultativni programi:

Moskva

 • Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR
 • Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve)             45 EUR *
 • Krstarenje rekom Moskvom             50 EUR
 • Sergijev Posad (bivši Zagorsk)                                50 EUR
 • Panorama Borodinske bitke             40 EUR

Sankt Peterburg

 • Petropavlovska tvrđava 35 EUR
 • Ermitaž 50 EUR
 • Vožnja kanalima i Nevom             40 EUR
 • Peterhof, park sa fontanama             55 EUR
 • Puškin (Carsko selo)             60 EUR *

 

U sve cijene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice.

*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin obavezno je prilikom uplate aranžmana na licu mjesta nije moguće.

Odlazak u Kremlj i Panoramu Borodinske bitke - metroom.

Realizacija i cijene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom (ne odnosi se na izlete van oba grada).

Opisi hotela:

Moskva, Hotel Delta  4*

Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela, a do strogog centra i Crvenog trga se stiže za samo 25-30 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korišćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

Sankt Peterburg, Hotel Cosmos Pulkovskaya 4*  

Nalazi se na Moskovskom prospektu, ima odličnu vezu metroom sa centrom. U sadržaju hotela su restorani: pivni, sa sopstvenom mini pivarom poznate marke Paulaner i živom muzikom svake večeri, japanski restoran sa velikim izborom specijaliteta. Opremljeni fitness centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima.

From / per person

Booking
Total:
KM 1,998.00
2 participants left
Departs at
12:30 AM

Need help booking? Talk to us!

+387 55 227 310 info@happytravelbn.com
Important information
Price includes
 • Avionski prevoz letovima Turkish Airlines;
 • Troškove avio-taksi (cca 300 EUR, podložno je promjeni);
 • Prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg 27.06;
 • Smještaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Smještaj u Sankt Peterburgu u hotelu Cosmos Pulkovskaya 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Transfere prema programu;
 • Turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije aranžmana.
Price excludes
 • Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu;
 • Individualne troškove.
Cancellation policy

Svi programi putovanja koji se nalaze na ovoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

Za sve programe objavljene na sajtu važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije HAPPY TRAVEL

Licenca Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske: 14-07-325-75/22 od 28.06.2022.

Hvala vam što ste poklonili povjerenje Turističkoj agenciji ’HAPPY TRAVEL’!

Za svaki put - HAPPY TRAVEL!

ADRESA

Bijeljina, Meše Selimovića 23a

TELEFON

+387 55 227 310

E-MAIL

info@happytravelbn.com.com

RADNO VRIJEME

logo

 • pon - pet: 08-20 h
 • subota: 09-15 h

NAPOMENA

Svi programi putovanja na našoj web stranici su INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera i podložni su promjeni.

Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

BUDIMO U KONTAKTU

Želim da primam obavještenja putem emaila

Vedro
Budva | 22.61°C | Vedro
Vedro
Solun | 28.5°C | Vedro
Vedro
Antalija | 26.87°C | Vedro