phone call  +387 55 227 310            phone call  +387 55 227 310          mail info@happytravelbn.com       placeholder Bijeljina, Meše Selimovića 23a        clock  Pon - Pet: 08-20h, Sub: 09-15h        messenger    social

pretraga

Bele noći u RUSIJI - Sankt Peterburg

Duration: 6 Days
To: Sankt Peterburg
Transportation: Avion
27.06 - 02.07.2024.

1. dan 27.06.  Sarajevo - Sankt Peterburg - četvrtak

Sastanak grupe dva sata prije polijetanja na Sarajevskom aerodromu. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 14:30 časova (let TK1024). Slijetanje u 17:30. Nastavak putovanja za Sank Peterburg u 20:25 (let TK403), dolazak u 00:05 časova. Transfer do hotela. Noćenje.

2. dan 28.06.  Sankt Peterburg - petak

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). U nastavku, poslije pauze fakultativna posjeta Petropavlovskoj tvrđavi, istorijskom jezgru grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan 29.06.  Sankt Peterburg - subota

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sjećanje. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan 30.06.  Sankt Peterburg - nedjelja

Doručak. Fakultativni program: Peterhof - Ruski Versaj, ljetnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII vijeku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan 01.07.  Sankt Peterburg (Veliki Novgorod) - ponedjeljak

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni cjelodnevni izlet u Veliki Novgorod, prvu prestonicu Rusije, gdje je 862. godine bila osnovana prvobitna ruska država. Istorijski spomenici Novgoroda se nalaze na Uneskovoj listi svjetske baštine. Obilazak obuhvata razgledanje kompleksa Novgorodskog Kremlja (Sofijski sabor iz 11.v., starinska zvona 16-7.v, bronzana Magdeburška vrata 12.v, Vladićanski dvor). U nastavku - spomenik 1000 godišnjice Rusije, Jaroslavljevo dvorišće Sveto-Jurijev manastir iz 11.v., Georgijevski sabor 12.v., etno selo Vitoslavlici - muzej drvene arhitekture na otvorenom. Povratak u Sankt Peterburg. Noćenje.

6. dan 02.07.  Sankt Peterburg - Sarajevo - utorak

Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 12:50 časova (let TK402). Slijetanje u 16:50. Nastavak putovanja za Sarajevo u 19:00 (let TK1025), dolazak u 19:55 časova. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA po osobi: 1598 KM

Cijena za dijete 2-12 godina u pratnjI 2 odrasle osobe: 1420 KM

Doplata za jednokrevetnu sobu: 280 KM

Smještaj treće osobe na dopunskom ležaju, na upit.

Minimum za realizaciju putovanja je 15 putnika

Fakultativni programi:

 • Petropavlovska tvrđava 35 EUR
 • Ermitaž 50 EUR
 • Vožnja kanalima i Nevom             40 EUR
 • Peterhof, park sa fontanama 55 EUR
 • Puškin (Carsko selo)             60 EUR *
 • Izlet u Veliki Novgorod 90 EUR

U sve cijene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice.

Minimum za realizaciju izleta je 10 prijavljenih.

*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta u Puškin (Carsko selo) obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mjesta nije moguće.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom (ne odnosi se na izlete van grada).

Opis hotela:

Hotel Cosmos Pulkovskaya 4*  

Nalazi se na Moskovskom prospektu, ima odličnu vezu sa centrom. Metro stanica je u blizini.

U sadržaju hotela su restorani: pivni, sa sopstvenom mini pivarom poznate marke Paulaner i živom muzikom svake večeri, japanski restoran sa velikim izborom specijaliteta. Opremljeni fitness centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima.

From / per person

Booking
Total:
KM 1,598.00
2 participants left
Departs at
12:30 AM

Need help booking? Talk to us!

+387 55 227 310 info@happytravelbn.com
Important information
Price includes
 • Avionski prevoz letovima Turkish Airlines;
 • Troškove avio-taksi (cca 300 EUR, podložno je promjeni);
 • Smještaj u hotelu Cosmos Pulkovskaya 4*, u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Transfere prema programu;
 • Turistički program: panoramsko razgledanje grada;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije aranžmana.
Price excludes
 • Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu;
 • Individualne troškove.
Cancellation policy

Svi programi putovanja koji se nalaze na ovoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

Za sve programe objavljene na sajtu važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije HAPPY TRAVEL

Licenca Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske: 14-07-325-75/22 od 28.06.2022.

Hvala vam što ste poklonili povjerenje Turističkoj agenciji ’HAPPY TRAVEL’!

Za svaki put - HAPPY TRAVEL!

ADRESA

Bijeljina, Meše Selimovića 23a

TELEFON

+387 55 227 310

E-MAIL

info@happytravelbn.com.com

RADNO VRIJEME

logo

 • pon - pet: 08-20 h
 • subota: 09-15 h

NAPOMENA

Svi programi putovanja na našoj web stranici su INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera i podložni su promjeni.

Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

BUDIMO U KONTAKTU

Želim da primam obavještenja putem emaila

Vedro
Budva | 22.61°C | Vedro
Vedro
Solun | 28.5°C | Vedro
Vedro
Antalija | 26.87°C | Vedro