Happy travel Bijeljina

logo

grcka specijal

pozovite

GRČKA ''2 U 1'' LJETOVANJE + PUTOVANJE

Specijalne ponude Aranžmani Grčka · Atika Nea Makri, Attica
arrow

Opis

1. DAN: (21.06.2018 – četvrtak)     BIJELJINA  

Polazak autobusa u večernjim časovima sa dogovorenog mjesta. Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

2. DAN: (22.06.2018 – petak)     METEORI – KALAMBAKA

Ulazak u Grčku u ranim jutarnjim časovima. Dolazak na Meteore u prijepodnevnim satima. Obilazak Meteora, koji predstavljaju skupinu pravoslavnih manastira. Sam naziv Meteori potiče od grčke riječi „meteora“-lebdeće kamenje, tj. kamenje koje lebdi u raju. Nekada je bilo 20 manastira, a danas je ostalo samo 6 (4 muška i 2 ženska): Veliki Meteor ili Preobraženjski, Varlam, Rusanu, Sv. Nikola Anapauski, Sv. Stefan i Sv. Trojica. Meteori su pod zaštitom UNESCO-a.. Obilazak spomenika kulture od izuzetnog značaja (Veliki Meteori, Sveta Trojica, Varlam ...). Po završetku programa obilazak jedne od „fabrika ikona“ u podnožju Meteora. Nastavak putovanja ka Kalambaki. Dolazak i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN: (23.06.2018 – subota)     KALAMBAKA – ATIKA

Doručak. Napuštanje hotela, i polazak za Atiku. Dolazak na Atiku i smještaj u hotel ‘’Mati’’. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

4. – 09. DAN: (24.06/29.06.2018) ATIKA

Boravak u hotelu na bazi polupansiona. Slobodno vrijeme za kupanje i individualne aktivnosti. Tokom boravka na Glifadi, odlazak do Atine na poludnevni izlet: panoramsko razgledanje Atine autobusom: Trg Omonija (najstariji u Atini), neoklasične zgrade Nacionalne Biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta (sada Nacionalni Istorijski Muzej). Najveći atinski trg Sintagma sa neoklasičnom zgradom Novog Parlamenta (izvorno je služila kao Kraljevska Palata grčke monarhije do 1924.god., nakon opsežnog renoviranja, od 1936. pa nadalje zgrada Parlamenta). U predvorju se nalazi grob neznanog junaka koji čuvaju Evzoni (predsednička garda) u tradicionalnoj uniformi, ceremonijalna smjena straže je svakog sata. Obilazak Olimpijskog stadiona, gdje su 1896. godine održane prve moderne Olimpijske igre, i Zevsovog hrama (kolosalna građevina počela je da se gradi u 5.vijeku p.n.e., nije završena sve do vladavine rimskog cara Hadrijana u 2.vijeku). Odlazak na Akropolj i posjeta remek djela iz zlatnog doba Atine: Propilei, hram boginje Atine, Erehteon i Partenon. Nakon obilaska Akropolja slobodno vrijeme u centru Atine za šoping i individualne aktivnosti. Povratak u hotel u popodnevnim satima.

Tokom boravka na Atici mogućnost organizovanja fakultativnih izleta:

 • Atina sa Akropoljom. Odlazak do Atine i razgledanje grada sa posjetom Akropolju: Trg Omonija, trg Sintagma sa zgradom Parlamenta, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka. Pored predsjedničke palate vidjećete Evzone u njihovoj tradicionalnoj uniformi. Obićićemo i Olimpijski stadion na kome su prvi put održane olimpijske igre modernog doba, Zevsov hram, Adrijanovu kapiju. Na Akropolju ćemo posjetiti muzej i remek djela zlatnog doba Atine: Propilea, hram boginje Atine, Erehteon i Partenon.
 • Argolida (Peloponez). Obilazak Epidaurusa koji je poznat kao mjesto rođenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa, boga medicine. Obilazak pozorišta iz 4.v.p.n.e., sa oko 14000 mjesta, čuvenog po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorišta jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u posljednjem, 55. redu). Nastavak putovanja i dolazak u Nafplion, nekadašnju prestonicu Grčke. Pauza u ovom prelepom gradu na moru. Dolazak u Mikenu, koja je u drugom milenijumu p.n.e. bila jedan od najvažnijih centara grčke civilizacije, te se i cio taj period grčke istorije naziva “mikenskim”. Obilazak Atrejeve riznice (najprimitivniji i najstariji pokušaj izgradnje kupole na tlu Evrope) i ulazne kapija Mikene, Lavljih vrata (tako nazvana po dubokom reljefu koji predstavlja dvije lavice). Cijelo arheološko nalazište Mikene je dobro očuvano tako da i danas ruševine “kiklopskih” zidina i palata izazivaju divljenje, naročito ako se ima na umu da su izgrađene hiljadu godina prije spomenika klasične Grčke.
 • Vuljagmeni – Sunion. Odlazak do Vuljagmenija, ekskluzivnog odmarališta na atinskoj rivijeri, takođe i velike marine u kojoj su usidrene prelijepe jahte. Prošetaćemo promenadom ovog mondenskog ljetovališta. Nastavak putovanja ka Sunionu, najjužnijoj tački Balkanskog poluostrva. Obilazak ostataka Posejdonovog hrama (posvećenog bogu mora), koji je okružen morem sa tri strane. Mjesto je danas izuzetno popularno među turistima, obzirom da suton u Egejskom moru, kada se gleda iz ruševina, pruža spektakularan prizor.

10. DAN: (30.06.2018 – subota) ATIKA – BIJELJINA

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Bosnu i Hercegovinu. Dnevno-noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama za odmor.

11. DAN: (01.07.2018 – nedjelja) BIJELJINA

Dolazak u Bijeljinu u ranim jutarnjim časovima.

CIJENA ARANŽMANA: 855KM

Aranžman obuhvata:

 • prevoz visokoturističkim autobusom;
 • smještaj u hotelu ‘’Famissi’’ sa 3* - Kalambaka na bazi 1 noćenja sa doručkom;
 • smještaj u hotelu ‘’Mati’’ sa 4* na bazi 7 polupansiona,
 • pratioca iz agencije;
 • ulaznice za Meteore;                                                  
 • organizaciju i realizaciju putovanja.

Aranžman ne obuhvata:

 • obavezno međunarodno putničko osiguranje;
 • fakultativni izleti: Atina sa Akropoljem: 40€; Argolida: 50€; Vuljagmeni – Sunion: 65€.
 • individualne troškove;

NAPOMENE:

 • Rok za prijavu je do popune mjesta;
 • Potrebno najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja;
 • Uz blagovremeni upit i doplatu,postoji mogućnost smještaja u 1/1 sobu;
 • TA“Happy travel“ zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, izmjeni cijenu putovanja ili otkaže isto.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije *HAPPY TRAVEL*

Licenca Ministarstva trgovine i turizma 14-01-07-3-1608/15 od 05.06.2015.

Srećan put i prijatan boravak želi Vam ’HAPPY TRAVEL’!


Osnovne informacije


COM_JOMHOLIDAY_TAB_FEATURES

Cijene i Sadržaji

Pošaljite upit za: GRČKA ''2 U 1'' LJETOVANJE + PUTOVANJE

Kontakt

logo

Meše Selimovića 23 A, Bijeljina, BiH
telefon +387 55 227 310   ili   227 311
mobilni viber whatsapp +387 66 187 279
mail  info@happytravelbn.com

Kontakt:

Radno vrijeme agencije:
pon - pet: 08-20h
subota: 09-15h

blog

 Meše Selimovića 23 A, Bijeljina, BiH
telefon +387 55 227 310   ili   227 311
mobilni viber whatsapp +387 66 187 279
mail  info@happytravelbn.com